SCHOOLJAAR 2021 – 2022


26 september 2021

 

 

Wat kun je doen in je vrije tijd?

De kinderen van groep 4 lazen dat een jongen in zijn vrije tijd graag kookt en bakt. In het boek stond het recept en dat leek ons niet al te moeilijk. Juf Marieke heeft gauw boodschappen gedaan en op de gang werd er druk gekokkereld.

 

Groep 3 mocht proeven.

 

Goedgekeurd!

 


26 september 2021

 

 

Na de gymles liep er een mevrouw mee het plein op. Ze ging naar juf Joyce. Zij zei dat die dame ons uit had genodigd voor de voorstelling Hillaria in het Dorpshuis. Over een half uur zou het beginnen.

Dit buitenkansje lieten wij ons niet voorbij gaan. In 20 minuten aten we onze boterhammen op en gingen op weg.

We waren een beetje laat, maar de voorstelling werd nog niet gestart. Eerst moesten 2 rijen kinderen van een andere school naar achter. Zij waren groter en dan zouden onze dames en heren het podium niet goed zien. Vonden wij niet erg.

De show ging over Ali. Zijn hele familie kwam voorbij. De kinderen wisten niet of iets echt was of ‘nep’. En hoe deden ze de goocheltrucs nou. Veel stof tot nadenken, lachen en tussen je vingers doorkijken. De grote tovertruc met het kind dat door een slang opgegeten werd en later weer tevoorschijn kwam was wel het meest fascinerendst. 

 

  

 


26 september 2021

 

 

Eindelijk was het zover… KAMP! ’s Ochtends werd er nog ijverig gewerkt in de klas, maar om 11.30 uur reden de groepen 3/4/5/6 met de auto’s naar Kapelle. De kleuters hadden er al een hele ochtend gespeeld en zaten aan een lekkere hotdog. Nadat wij het terrein bekeken hadden legden de kinderen hun tassen in hun eigen slaapkamer. Ook wij hadden honger gekregen en vielen aan. Voor ieder kind waren er zelfs 2 hotdogs. De kinderen die nog meer lustten konden hun eigen boterham smeren. Na de lunch werd er natuurlijk afgewassen.

Klik maar op de foto!

-vervolg moet nog worden toegevoegd-

 


23 september 2021

 

 

Waarom stil zitten om je leerdoelen te oefenen?

De diashow start als u op de grote foto klikt.

Toen groep 4 aan de beurt. De schatkist met eendjes werd naar buiten gesleept. Ieder kind mocht naar een eendje hengelen. Het beestje werd daarna op het plein gelegd en er werd een rondje omheen getrokken. Links en rechts van het rondje werden de buurgetallen opgeschreven van het getal dat op de buik van het eendje stond. Eentje meer, eentje minder dus!

 

 


15 september 2021

 

 

Vandaag boog groep 4 zich over het vraagstuk ‘Wat is een meter?’ Eerst gaven we met onze handen aan hoe lang een meter ongeveer is. Onze armen waren bijna te kort. Hierna knipten we linten van een meter af en maten allerlei voorwerpen in de hal. We maakten er een lange lijst van. 

De juf vroeg de kinderen de afstand te meten tussen de bovenbouwdeur en de kleuterdeur. Er ontstond een vernuftig buddysysteem en al gauw klonk het antwoord: “26 meter, juf!” Om in 26 stappen van deur naar deur te lopen viel nog niet mee, dan moet je reuzenstappen maken.

 


7 september 2021

 

 

In groep 3 hebben we geluisterd naar hoe het er op het Puddingboomplein aan toe gaat. Dit plein is heel bijzonder, er gebeurt iedere keer wel wat. Vandaag maakten we kennis met Kim, Sim, opa en Gekkie de geit. Kim heeft net op school de i geleerd. Ze wil op het Puddingboomplein zoeken naar nog meer i’s. Gekkie wil alleen maar uitgelaten worden, hij heeft hoge nood. Opa en Sim helpen Kim mee zoeken. Ondertussen ziet Gekkie nóg meer i’s, maar Kim en Sim zijn zo druk bezig dat de haar gemikker niet horen. Dan houdt Gekkie het niet meer: er vallen flink wat keuteltjes op de grond. Kim kijkt verbaasd, want daar ligt de laatste i!

Groep 3 leerde de i te vinden in woorden en met schrijfletters te schrijven.

 

Groep 4 zat ondertussen ook niet stil. Zij werken heel hard op de computer aan hun spelling en rekenen. Bij schrijven leerden ze hun eerste hoofdletter, de A, schrijven. 

Om elkaar beter te leren kennen kregen de kinderen een uitdaging: bouw een toren met stokjes en klei. Dat was nog best lastig. ’s Middags deden we i-tikkertje. De tikker (Gekkie de geit) moest i’tjes verzamelen. Wat een pret!

 

 


6 september 2021

 

 

 

Alle kinderen waren er weer! Wat fijn dat ze gezond en wel naar school konden komen!

Ieder kind had zin om nieuwe vrienden te maken, te leren, te spelen en plezier te maken.
Door elkaar over onze vakantie te vertellen en kennismakingsspelletjes te spelen is het begin van de vorming van een fijne groep -één groep!-  al begonnen.

  

kennismaken met het lokaal en elkaar

 

boeken en letters

 

Maria geniet van de zon, terwijl andere kinderen rennen, voetballen of fietsen.

 

 


5 september 2021

 

 

 

Lieve

ayoub, christa, djerson, maria, mees, met, sven

Alicia, Guney, Jasper, Kyano, Len en Mahmoud

ik wens jullie een heel leuk jaar bij mij in de klas!

 

Hoe de klas er uit ziet kun je zien in het volgende filmpje:

 


 

SCHOOLJAAR 2020 – 2021


24 november 2020

 

Tjonge.

En toen mochten we de klas niet in. Dat zei de juf. Lekker dan …
We zijn zó nieuwsgierig, we willen gluren, spieken, kijken, ontdekken!

We vonden onze eigen, tweedehands, afgedankte bongokaarten in onze schoen. Dat is dus ècht niet leuk!
Er hing over het bord een zak met een envelop er aan.
We lazen eerst dat briefje maar eens. ‘We’ was dus Guney.

 Guney leest de opdracht voor 

 

 


24 november 2020

 

Na een fijne gymles mochten we onze schoen zetten. Een gymschoen is daar prima geschikt voor!

Van de juf moesten we eerst maar eens een brief schrijven. Zo gezegd …, zo gedaan!

En voor Ozosnel zetten we een bakje water klaar. Er werd geen druppeltje gemorst.

We zongen ook een klein liedje:

Gooi wat in mijn schoentje

 

 

 

 


3 november 2020

In een klikklakboekje kun je woorden maken van 3 letters.
Maar wat nu als je van de juf een zin moet maken?
Groep 3 loste het zo op.


4 november 2020

      

Wat eet jij ’s ochtends?
Waarom moet je ’s ochtends eten?
Eet jij wel ’s ochtends?

We hadden een mooi kringgesprek over dit onderwerp. Daarna aten we een heerlijk ontbijt samen. Lekker en gezond natuurlijk:

bruine boterhammen, bruine kadetjes, krentenbolletjes, volkorenmatzes, yoghurt

kaas, ei, appelstroop, komkommer, kipfilet

melk, (Engelse) thee, water

appeltje toe


3 november 2020

Voor de leerlingenraad is Renzo onze afgevaardigde.

Net als in Amerika hadden wij vandaag ook onze verkiezing. Het ging er heel geheimzinnig aan toe: de kinderen wachtten op de gang en mochten 1 voor 1 hun schijfje onder het bakje van de kandidaat leggen.

         


13 oktober 2020

Ter voorbereiding op het schrijversbezoek van Mark Haayema las de juf de boeken YOUP en OMA, MAG IK MIJN POP TERUG? voor.
De kinderen van groep 3/4 hebben bij ieder boek een tekening gemaakt.

Mark Haayema schrijft over maatschappelijke problemen die je niet snel in een boek voor (jonge) kinderen zou verwachten. Zo gaat het boek over YOUP over stotteren en verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht, en OMA, MAG IK MIJN POP TERUG over een meisje dat meemaakt dat haar oma dement wordt en steeds verder aftakelt.

 

 

   

In deze slideshow ziet/leest u onze recenties:

 

En toen kwam hij bij ons. We zagen hem uit de auto van juf Rosanne stappen. Waaaaa … Hij is het ècht! De kinderen zagen dat meteen.
En tjonge, wat was hij aardig!

Ook juf Rosanne genoot van top tot teen

 

Wat wisten de kinderen veel van de boeken. Ze luisterden goed en deden goed mee. Ons lievelingsboek bleek ook het lievelingsboek van Mark Haayema te zijn: OMA, MAG IK MIJN POP TERUG?

  

 

We mochten ook nog nog op de foto met Mark Haayema

(helaas een beetje onscherp op de website)


SCHOOLJAAR 2019 – 2020

WEGENS TECHNISCHE STORING IS DEZE PAGINA NIET BIJGEWERKT

MIJN EXCUSES HIERVOOR

7 november 2019

Zwemles, verkiezing, diplomalezen, inloopochtend, juf Rosanne, staken, ontbijten met de burgemeester, Reigertijd,  … We hadden het er maar druk mee.

Diplomalezen

Stamboomonderzoek bij de inloop

Nationaal Schoolontbijt

Burgemeester José van Egmond schoof gezellig aan bij ons schoolontbijt (Een aantal kinderen vraagt zich af waarom mevrouw van Egmond geen burgerjuffrouw is, hahah. Zij schroomden niet om dat eens persoonlijk aan de burgermeester te vragen)

 

We deden mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Het was niet alleen erg lekker, we leerden ook waarom het belangrijk is om voor schooltijd wat te eten.

  


30 oktober 2019

 

Juf Jessica kwam vanuit haar atelier aan onze groep om haar mooie boeken laten zien. We keken goed naar de plaatjes van die vreemde wezentjes. Zijn het dieren? Zijn het mensen? Hm. Apart. Dat gaan wij ook maar eens kleien.

    

 

We leerden hoe je stukjes klei op elkaar moet stapelen en hoe je er losse stukjes aan moest vast plakken. Ieder kind maakte zijn eigen wezentje: met staart, oren, vleugels, snuit, poten, … Aan het eind van de les bekeken we al die malle kleiwerken. Ieder kind mocht zijn/haar wezen een mooie naam geven.

 


21 oktober 2019

De vakantie is helaas alweer voorbij, dus dachten we: “We pikken efkes een filmpje!” als begin van de week. Om 8.30 uur reden we dus naar ’t Podium in Goes.

Zoals u wellicht al weet start deze week het Cinekidsfestival ter promotie van mooie kinderfilms.

De film die wij keken heet ‘Kapitein Morten en de spinnenkoninging’ en is een stop-motionfilm. Voor de film zijn er poppetjes gemaakt die steeds een klein beetje bewegen. Per seconde worden er 24 foto’s van die bewegingen gemaakt. U mag zelf het rekenwerk doen voor het aantal foto’s dat er in een film van 79 minuten zit. Veel. Erg veel. Dat weten we zeker!

De Engelse trailer van deze film: https://youtu.be/wUPhjAlNVbE


14-18 oktober 2019


9 oktober 2019

Anouk heeft geen huis-, maar tuindieren. We mochten langs om te kijken naar haar kipjes Wendy, Fien en Marietje. Anouks mama had voor alle kinderen een ei uit het hok gehaald en gekookt. Het ei aten we lekker op bij de lunch.

Marietje had net een ei gelegd

Lekker eten voor de kippen

 

 

 

We hebben veel geleerd:

*kippen eten schelp voor een mooi en stevig eierschilletje * kippen kunnen uit je hand eten * kippen hebben geen tanden in hun snavel *als kippen legkorrels eten krijgen ze al het goede eten in hun buik * kippen lusten heel veel soorten groente en fruit * harde korrels slikken kippen gewoon door * ze vinden ook struikjes lekker * in het hok ligt zaagsel * als je een gekookt ei laat vallen is de rommel niet al te groot * kippen blijven niet stilstaan als je een foto wil maken *


7 oktober 2019


7 oktober 2019

En dan lees je bij Estafette een heel lekker recept …

Gelukkig heeft de juf de ingrediënten meegenomen. Ieder kind van groep 4 mocht met een vriendje of vriendinnetje uit groep 3 een taartje maken.

Taartbodem, gele vla, druiven, rode en blauwe besjes

 

Het eten was de grootste uitdaging! We konden van de vloer eten, hahaha!


7 oktober 2019

Juf Melissa nam ons mee op reis langs de sterren. We boomwhackten er vrolijk op los!

filmpje Twinkle, twinkle, little star

 


2 oktober 2019

Wat was er vandaag aan de hand? Meester Rick was alleen op school. De andere juffen en meesters zijn naar het

BOEKENBAL

geweest, maar ze zijn nog niet terug. Waar zijn ze?

 

Gelukkig is daar Marco (van garage Hoebeke) die ze gevonden heeft. Het bleek dat de auto van juf Sois pech had. En wie moet je dan bellen? Juist!

Toen alle kinderen in de school waren hebben we nog fijn gelezen in boeken. Alle kinderen mochten een maatje kiezen om mee te lezen. Overal in school zaten de kinderen te lezen.

 

Na de pauze gingen we naar de hal voor Taal&Toneel. We reisden met allerlei vervoersmiddelen langs vele plaatsen.

  

 

Natuurlijk sloten we af met de toneelgroet

  


23 september 2019

Het is weer maandag. Voor rekenen mochten de kinderen sommen meppen …

 

… en het zelfgemaakte spel ‘Reis mee‘ van juf Melissa spelen.

Zo wordt iedereen toch rekenblij?

Om 12 uur trippelden we naar de bewoners van De Nieuwe Vliedberg. Wat werden we weer warm onthaald!

We schoven snel aan tafel. Voor alle kinderen wachtte er een kopje soep. De kinderen aten netjes met mes en vork. Als verrassing was er ook nog een broodje (runder)knakworst. Mmmm …

 

Natuurlijk hielpen we met het afruimen van de tafels.

Na het eten mochten de kinderen aan de opa’s en oma’s laten horen hoe goed ze al voor konden lezen. Bij groep 3 was het zelfs een spelletje: rollen met de dobbelsteen om te zien welk miniverhaaltje je mocht voorlezen. Het ging supergoed. De kinderen lezen pas 5 weken en weten nu al zoveel mensen te vermaken. De kinderen van groep 4 brachten hun eigen leesboek mee, of kozen er één uit de bieb. Iedereen luisterde met veel aandacht.

  

Ezzedin las voor uit ‘Het Letterwinkeltje” (Ron Schröder en Marianne Busser)

De kinderen van groep 3 leren woorden in het thema ‘Mijn lijf’. Zij mochten op papier gaan liggen. Een ander kind trok hem/haar om. Hierna mochten ze bij ieder lichaamsdeel het bijpassende woord schrijven. Sommige woorden waren lastig, maar samen lukt het wel!

Alle opa’s en oma’s werden door de kinderen hartelijk bedankt.

Nieuwe Vliedberg: Tot de volgende keer!


16 september 2019

Vandaag was het zo ver: de kinderen van groep 3 mochten een minuut lang lezen voor hun eerste leesdiploma.

En wat deden ze het goed!

Voor iedereen lag er een diploma klaar want iedereen deed zijn uiterste best. Als je 13 woorden hebt gelezen zette de juf een streepje onder het 13e woord op je diploma. Las je 17 woorden dan kwam het streepje onder het 17e woord.

 

 

Trots maakten de kinderen een ererondje langs alle juffen en meesters

  

Groep 4 heeft heel stil gewerkt, zodat iedereen goed kon laten horen wat ze konden. Na afloop feliciteerde groep 4 de lezers met een warm applaus. Top!


9 september 2019

Iedere maandag komt juf Melissa bij ons in de klas. Zij wil later ook graag juf worden en is daarom dit schooljaar op ‘de juffenschool’ begonnen (Pabo – Hogeschool Zeeland) Juf Melissa zal er zijn tot aan de kerstvakantie.

  

Juf Melissa begon haar stage meteen met een kringgesprek en met het voorlezen van het boek Waar is papa? (Mark Janssen en Marianne Witvliet, 2007) dat mooi aansluit op het taalthema van groep 4: Familie en vrienden.

In het stukje hieronder stelt zij zich voor:

Ik zit op volleybal sinds ik 6 jaar ben. Ik doe dat nog steeds met heel veel plezier. Ik train twee keer in de week en zaterdag speel ik competitie. Mijn lievelingskleur is lichtroze. Ik vind frietjes erg lekker. Ik heb voor de pabo de havo gedaan. Eigenlijk wist ik al vanaf jongs af aan dat ik graag juf wilde worden. 

Ik geef volleybal training op vrijdagavond. Mijn groep heeft de leeftijd van 9 tot ongeveer 12 jaar. In mijn vrije tijd teken ik graag.

Heel veel groetjes van juf Melissa

Alle kinderen van groep 3/4 wensen u een hele leuke tijd op onze fijne school (en beloven heeeeel goed te luisteren en te werken.)


4 september 2019

Je raadt het nooit: Precies vandaag, 4 september 2019, ben ik jarig. Ik ben alwéér 23 jaar geworden. Het schiet al lekker op. En om de verrassing nog groter te maken zijn juf Sois, juf Joyce, meester Rick, meester Jules, meester Benjamin, juf Marjan, juf Eva en meester … óók jarig! Wat een toeval allemaal. Ik denk dat je alleen juf of meester mag worden als je op 4 september geboren bent.

Vandaag was het dus mees- en juffendag

Alle juffen en meesters werden toegezongen door de kinders en (hulp-)moeders. Het klonk echt prachtig. Vooral toen ik mee ging zingen, hahahahaha!

Ela was zwaar onder de indruk, zo te zien 

Er waren 6 activiteiten door de hulpmoeders georganiseerd. Ik mocht groepje 3 begeleiden. Wat hadden we een pret! Omdat ik zo druk was met helpen -en mijn telefoon ook aan het feesten ging- heb ik van andere groepjes weinig/geen foto’s. Mijn excuses, ik probeer ze nog bij collega’s te bietsen.

  

Bingo, snoephappen (bedankt Amber, maar ik dook sneller dan dat jij mij onderwater kon duwen), stoelendans, glittertattoo’s, ballonbeestjes vouwen, vrij (buiten) spelen … Het was er allemaal.

Bij de lunch aten we een lekkere pannenkoek. Even zag ik Emre niet meer, maar hij kwam weer in zicht toen de poedersuikerwolken neerdaalden.

  

In de middag gingen we lekker buiten spelen tot het ging regenen. Daarna speelden en knutselden we fijn in onze eigen klas.

 

Ik wil alle kinderen bedanken voor hun vrolijkheid en gezelligheid, het was een hele fijne dag!

  


3 september 2019

Nadat we gister voor het eerst mochten zwemmen hadden we vandaag onze derde gymles:

volg het kind – ren achter het voorste kind aan

slaan met een slagbalplankje

tikkertje-met-de-bal met verstopplekjes

kasteeltjesbal – gooi de blokjes van de pionnen van de tegenpartij


28 augustus 2019

Het tweede woord dat groep 3 leert is MAAN

Het vierde woord dat groep 3 leert is VIS

Nou, dan knutselen we toch een MAANVIS!

 


26 augustus 2019

De kinderen schrijven waar ze maar kunnen

 

Zelfs op de ramen!


19 augustus 2019

Een nieuw schooljaar met een nieuwe juf

Daar stonden alle kinderen dan. Iedereen zag er lekker uitgerust uit en kletsten al weer gezellig met vrienden en vriendinnen. Om 8.25 uur ging de bel. Meester Rick hield in de hal een klein toespraakje. Namens alle juffen en meesters wenste hij alle kinderen een sappig schooljaartje toe. Alle leerlingen kreeg een heerlijke, sappige appel. Dat was voor iedereen een verrassing. Mmm…

     

In de klas mochten de kinderen, samen met hun ouders, kijken wat er al allemaal op hun tafeltje lag.

 Afbeeldingsresultaat voor stationary

Samen met papa of mama mochten de kinderen hun plaatsje zoeken en alles bekijken. Toen alle ouders weer naar huis gingen ruimden de kinderen de spulletjes netjes op en gingen we in de kring.

Eventjes vertelden we over de vakantie aan elkaar. Daarna gingen we het spel Knietje-knietje doen: op tafel lagen kaartjes met een plaatje er op. Samen met een maatje koos je een kaartje en ging jeep de grond zitten met je knieën tegen elkaar. Het ene kind mocht de andere vertellen over het plaatje, maar dan wat hij/zij daarover had meegemaakt in de vakantie. Zo kon je bijvoorbeeld vertellen over ‘vies worden’, ‘een uitvinding’, zwemmen of aan het strand’, ‘reizen’ en nog veel meer.

Een nieuw jaar, een nieuwe klas. Dit schooljaar zal groep 3/4 leren rekenen, lezen en schrijven van juf Jacqueline (maandag-donderdag) en juf Joyce (vrijdag, samen met groep 5)

Afbeeldingsresultaat voor welkom op school


SCHOOLJAAR 2018 – 2019

 

19 februari 2019

Juf Joyce moest helaas iets eerder met zwangerschapsverlof. Vandaag kwam ze nog even langs om wat uitgebreider afscheid te nemen. De kinderen hadden een mooi cadeau gemaakt. De kinderen hebben op de tekeningetjes een naam geschreven voor het dochtertje van juf Joyce en Matthijs. Ze hoeft er maar eentje te kiezen.

Om het afscheidsfeestje compleet te maken gaf de moeder van Danica ieder kind een glittertattoo.


19 februari 2019

Na een gastles over plastic soep ging de klas buiten plastic opruimen.

   

De grote speeltuin is weer schoon. Wat een volle zak hebben de kinderen verzameld!


De juf speelt piano tijdens de muziekles

Groep 1-2-3: EHBO’ers in de klas

Inloop oktober:
Het was weer erg druk en gezellig! Leuk dat zoveel ouders kwamen kijken in de klas.

Groep 1-2-3 op vrijdag:
Heerlijk weer dus de zandbak kon open! Genieten in het zonnetje!

Groep 1-2-3 op vrijdag: 
Werken en spelen met materiaal uit de klas van groep 3 en groep 1-2! Gezellig samen aan de slag.

Reigertijd groep 1-2-3:
Sinds dit jaar zijn wij begonnen met Reigertijd in groep 1-2-3 op donderdagmiddag. We werken over het thema “Het verhalenbos”. We maken dieren van clicks, grote schilderijen, spinnenwebben van wol en kastanjes en nog veel meer!

Aftrap Meer muziek in de klas
Op donderdag 20 september hebben we een dansvoorstelling gegeven voor de ouders. We hadden daarvoor veel geoefend.

In de weken ervoor werd er goed geoefend met een echte dansjuf.

Danica legt uit

Danica is vorige week een paar dagen in het ziekenhuis geweest. Ze had longontsteking. We hebben haar gemist! Vandaag heeft ze verteld hoe de dokters haar beter hebben gemaakt. Knap gedaan hoor Danica!

Inloop september

Iedere eerste donderdag van de maand hebben we inloop in groep 3-8. De ouders mogen dan een kijkje komen nemen in de klas. Vandaag was het al super druk. Bedankt voor jullie belangstelling!

Juf Meriam 

Juf Rosanne is met zwangerschapsverlof en dus komt juf Meriam iedere week bij ons in de klas. Zij geeft de lessen van Bibliotheek op school. We hangen aan haar lippen, zo spannend en leuk vinden we het!

Groep 1-2-3 op vrijdag
Op vrijdag werkt groep 3 samen met juf Joyce bij groep 1-2. Na het werken mogen we lekker samen met groep 1-2 spelen.